Ознаке

, , , , , , ,


Kada je reč o roditeljstvu, gotovo svi se slažu u tome da su mame neprikosnovene.  Ako neko zna sve tajne o deci onda su to baš mame. One znaju najbolje koju hranu spremiti, koja garderoba je najudobnija… ma, znaju sve najbolje.

tata-i-deca-u-igri

Toliko dobro znaju čari roditeljstva da rado dele savete, posebno tatama koji, složićete se, i nisu baš nešto vični roditeljstvu.
Međutim, da li je to baš tako? Da li mame znaju o svemu baš apsolutno najbolje ili ipak postoje neke “sitnice“ koje bi mogle naučiti od tata?

U nastavku donosimo stvari koje bi mame mogle preuzeti od tata kako bi bile još bolji roditelji. Uuuhhh, ovo zvuči nemoguće, ali ipak pročitajte pa nam recite vaše mišljenje:

Tate sa decom rade stvari koje su deci interesantne i zabavne

Dok su mame fokusirane da istraže koje su to knjige odgovarajuće za čitanje ili koje TV emisije su prikladne za decu, očevi su uglavnom, kada je u pitanju ovaj segment odgajanj, opušteniji i biraju aktivnosti koje rado rade sa jecom, od igranja lopte, trčanja i slično.

Tate ne brinu previše o odevanju beba

Dok mame razmišljaju o tome da li su sve boje sparene, i da li je sve na svome mestu, tate se uglavnom bave fuckionalnom stranom: da je bebi toplo i da ima adekvatnu obuću. A sad, što se čarape baš ne slažu sa cipelama i nije baš previše bitno, zar ne?

File 3225

Lakše uspostavljaju pravila i granice

Dok mame nipošto ne žele da potpadnu u kategoriju takozvanih “zlih mama“, tate uopšte nemaju problem da kažu „ne“. „Ako ne uradiš domaći, onda ne možeš izaći napolje“ – to je rečenica koju će tata izgovoriti bez imalo zadrške. I dok ovo može izgledati pomalo okrutno, tate u stvari rade prave stvari postavljajući ispravne granice u odnosu roditelj/dete.

Tate lakše traže pomoć (ako im zatreba)

Budimo iskreni. Mnoge mame misle da moraju biti “supermame“ i da im nije potrebna pomoć. Kod tata, stvari su drugačije. Ukoliko nisu sigurni kako nešto uraditi, vrlo lako će pitati za savet, bez obzira šta drugi mislili.

Izvor:roditeljstvo.com

Advertisements