Ознаке

, , , , , , , ,


Entuzijazam kod dece je jednostavno uvek prisutan – „pozajmite“ malo od njih dobrog raspoloženja, oduševljenja sitnicama i duh će vam biti preporođen
Dečak sa zekom
Foto: Shutterstok

Dok strpljivo učimo našu decu veštinama koje će im pomoći u životu, zaboravljamo da mnogo stvari i te kako možemo i mi da naučimo od njih, ili da se bar podsetimo kako smo nekada to radili. Evo šta možemo da naučimo od svog deteta:

1. Ako nešto ne znate, pitajte, istražujte. Sve može da se sazna, zato postavljajte mnogo pitanja.

2. Ako nešto želite, recite to jasno i glasno – baš poput dece.
3. U dečijem rečniku ne postoji reč „fitnes“, „dijeta“ i slično – telo je stvoreno da se kreće i pri tome dobro zabavlja.

4. Mašta – često zaboravljamo kako mnoga rešenja leže upravo u mašti i kreativnosti, deca je često upotrebljavaju, pa zašto ne biste i vi?

5. Entuzijazam kod dece je jednostavno uvek prisutan – „pozajmite“ malo od njih dobrog raspoloženja, oduševljenja sitnicama i duh će vam biti preporođen.6. Jedan od načina da otkrijete kako nešto funkcioniše je da to potpuno rasklopite.

7. Završite posao, ne donosite ga za vikend kući – mnogo je zabavnije da budete bezbrižni tokom vikenda na uštrb malo više rada tokom sedmice.

Izvor:ljepota.ba

Advertisements