Ознаке

, , , , , , , , ,


Kako biste svoju porodicu zaštitile od bakterija koje izazivaju razne bolesti, nije vam potreban nikakav posebni borac protiv njih. Pratite ovih šest osnovnih pravila.

Foto: PreciousLife
Foto: PreciousLife

1. Nauučite i naviknite svoju decu na pranje ruku kada je to najpotrebnije: nakon upotrebe toaleta, maženja životinja ili igranja u dvorištu, kao i pre jela.

2. Perite ruke na ispravan način, sa sapunom i vodom, dovoljno je 20 sekundi trljanja kako bi se ubile sve bakterije.

3. Ponesite sa sobom sredstvo za čišćenje ruku ili vlažne maramice kada vodite decu na igrališta i u parkove, tržne centre i ostala mesta gde možda nema lavaboa. Dobro istrljajte cele ruke, ako je moguće i ispod noktiju.

4. Nakon pripreme mesa operite daske za seckanje toplom vodom i sredstvom za pranje posuđa, a po mogućnosti očistite radne površine dezinfekcionim sredstvom. Bakterije koje se obično nalaze na sirovom mesu, kao što su Salmonela i Ešerihija koli, opasnije su od bilo koje druge bakterije koju imate u kući.

5. Male povrede i ogrebotine na telu svog deteta operite vodom i sapunom, a zatim namažite neku antibakterijsku mast, zaštitite zavojem ili flasterom koji treba da menjate svakog dana dok rana ne zaraste.

6. Ako je u vašoj kući neko bolestan, antibakterijsko sredstvo morate imati kako biste prebrisale kvake, daljinske upravljače, igračke i ostale stvari koje vaše dete dodiruje tokom dana.

Izvor:lepota i zdravlje

Advertisements