Ознаке

, , , , , , , , , ,


Pedijatar Saša Milićević za Informer

Na stotine klinaca širom Srbije poslednjih meseci završilo u bolnici zbog teških povreda zadobijenih prilikom pokušaja da naprave selfi fotografiju na što neobičnijim i opasnim mestima.

Zbog ovog fenomena bolnice širom Srbije pune su dece sa slomljenim nogama i rukama, teškim opekotinama, ubodima od šiljaka, a neki su čak i za dlaku izbegli smrt.

Prema rečima stručnjaka, situacija postaje sve alarmantnija, jer naša deca više ne biraju ni mesto ni vreme gde će „opaliti“ neki selfi, pa se penju na visoke ograde, skaču po vozovima, pale vatru i gutaju dim…

Čudne ideje

Pedijatar dr Saša Milićević naglašava da je pravljenje vrlo opasnih i neobičnih selfija postalo apsolutni trend među tinejdzerima u Srbiji i da se tome mora stati na kraj.

 Deca zbog selfija masovno stradaju. Dosad je na stotine tinejdzera zaradilo neku povredu, opekotinu, prelome ruku i nogu jer je želelo da napravi što bolju i originalniju fotografiju. Penju se na ograde sa šiljcima, vozove, preskaču terase, pale vatru gutaju dim i sve to, naravno, beleže svojim telefonima i kače na društvene mreže. Toliko se fokusiraju na sliku i postavljanje kamera kako bi ispali što više „kul“ da uopšte ne obraćaju pažnju na svoju okolinu, automobile,rupe, struju. Zato i dolazi do opasnih povreda-objašnjava dr Milićević i opisuje sa kakvim se sve slučajevima susreće u praksi.

Nedavno sam imao pacijentkinju, srednjoškolku, koja se nabola na velike šiljke jer je selfi htela da napravi na ogradi jedne kuće. Zatim, tu je bio i dobro poznati slučaj dečaka koji je usta namazao uljem, pa palio vatru da selfijem prikaže kako je on hrabri „gutač vatre“ . To naravno nije prošlo bez posledica, jer je dobio opekotine po prstima i ustima, ali i osip od tog ulja. Takođe, jedan osnovac za dlaku je izbegao smrt, jer je preskakao terase na drugom spratu zgrade dok je u jednoj ruci držao telefon i sve to slikao.

Izvor Informer

Advertisements